Händig@Home bij Heley

bureau designbureau Händig Händig inklapbaar bureau kantoor thuiswerkbureau thuiswerken thuiswerkmeubilair thuiswerkplek

Händig design komt pas echt tot leven bij onze gebruikers thuis. Wie zitten er achter onze bureaus en in welke interieurs krijgen ze een plek? Dat lees je in deze rubriek Händig@Home: we spreken regelmatig met een Händig gebruiker over de thuiswerkplek en interieur.

Na lange tijd als expat in Praag te hebben gewoond, heeft Heley anderhalve maand geleden een gerenoveerd design appartement betrokken in hartje Utrecht. Een nieuwe stek betekent ook een nieuw interieur en wel in industriële stijl. Met haar drukke baan als Transformation Lead bij Nationale Nederlanden zijn de thuiswerkdagen voor Heley soms lang. Toch was er tot voor kort geen haar op haar hoofd die eraan dacht om een thuiswerkbureau aan te schaffen. Tot ze na een maand thuiswerken last van haar rug kreeg en ontdekte dat er designbureaus bestaan die geen afbreuk doen aan je interieur: Händig to the rescue. 

“Lange tijd was ik als optimist in de thuiswerk-ontkenningsfase: we mogen vast snel weer naar kantoor.”

Hoe heb je de afgelopen periode met veel thuiswerken ervaren?

Ik ben van nature een sociaal en extravert persoon: met thuiswerken doe je me geen plezier. Op kantoor loop ik vaak een rondje over de afdeling en maak ik een praatje met collega’s. Ik ben net gestart met een nieuwe baan en dan is het extra belangrijk om sfeer en emoties op te pikken op de werkvloer. Thuiswerken maakt dat een stuk lastiger. Door de vele video meetings op een dag is het qua werkdruk af en toe vrij zwaar. Toch zie ik ook de voordelen van thuiswerken: even de was kunnen doen of tussendoor snel iets halen in de stad. 

Hoe ziet een thuiswerkdag er voor jou uit?

Mijn werkdag begint standaard met een kop koffie. Ik maak me klaar voor de dag - vaak is vooral mijn bovenkant camera proof – en om 08.30 uur schuif ik achter mijn laptop. Ontbijt sla ik over, ik doe al een aantal maanden aan intermediate fasting.  Meestal lunch ik heel Hollands stipt om 12.00 uur, dan zijn de meeste collega’s even offline. Als het mooi weer is loop ik naar buiten en neem ik mezelf mee uit lunchen. Dan bestel ik een broodje op het terras en pak ik een paar zonnestralen mee.

Waarom ben je gevallen voor een Händig bureau?

Het design van het Händig bureau sprak me meteen aan: clean en modern. Het heeft wel even geduurd voordat ik overtuigd was van thuiswerkmeubilair.  De eerste weken van de coronacrisis dacht ik nog: “Mij niet gezien, ik ga geen thuiswerkplek inrichten en kantoormeubilair aanschaffen. Ik heb net een nieuwe eettafel met mooie stoelen gekocht en daar ga ik aan werken.” Toch kwam ik daar na een maand op terug. In de woonkamer vond ik een geschikte hoek met veel licht waar een grote plant stond. Toen ben ik gaan opmeten en kwam ik erachter dat daar perfect een bureau zou passen. Händig vond ik meteen het mooiste thuiswerkbureau: het past perfect in een modern interieur en is makkelijk op te bergen. Ik wilde namelijk niet in de slaapkamer werken en het bureau uit het zicht hebben ‘s avonds. Een inklapbaar bureau was dus voor mij een must. Händig is ideaal: binnen 2 minuten had ik het bureau in mijn eentje in elkaar gezet.

Wat betekent een fijne werkplek voor jou?

Voor mij doet het veel voor mijn humeur en productiviteit. Ik heb zelfs een fijne bureaustoel gekocht, helaas is die wel een doorn in mijn oog qua design. Een goede werkhouding maakt me productiever. Verder vind ik veel daglicht ontzettend belangrijk om te kunnen concentreren. Het fijne aan het Händig bureau is dat ik ‘m voor het raam neer kan zetten. Dan kijk ik tussendoor naar buiten en zie ik de reuring van de binnenstad. Mijn bureau is verder altijd heel clean en opgeruimd. Je vindt er alleen mijn laptop, koffie of thee en een notitieblok. Ook heb ik voor de lichte kleur gekozen en het hout niet bewerkt: zo heeft het bureau een rustige, neutrale uitstraling.

Wat helpt je verder om productief te zijn op een thuiswerkdag?

Ik neem gemiddeld drie keer per week een sportbreak tijdens mijn werkdag, afhankelijk van de afspraken in mijn agenda. Mijn dagen zijn meestal niet van 09.00 tot 17.00 uur en dan is het fijn om er even tussenuit te gaan. De sportschool zit onder mijn huis en ik ga dan minimaal een half uur op de loopband staan. Daarna heb ik weer nieuwe energie en kan ik weer vol goede moed aan de slag. Voor mij helpt het ook om tijdens de lunch écht pauze te nemen: niet even snel een broodje naar binnenwerken achter je laptop.

Wat is jouw ultieme tip voor een fijne werkplek?

Stop met je verzetten tegen de situatie, accepteer dat thuiswerken de nieuwe norm is en schaf een goed ergonomisch thuiswerkbureau aan. Je brengt zoveel tijd door op je thuiswerkplek, dan kun je er beter maar het beste van maken. Bovendien kun je een Händig inklapbaar bureau altijd eenvoudig opbergen.


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd