Studentenkamer inrichten met deze 7 tips

blog Händig inrichten studentenkamer studentenkamer inrichten thuiswerkmeubilair tips

Studentenkamer inrichting hout stijl

Het inrichten van een studentenkamer is voor veel studenten een hele opgave. Door de toenemende krapte in de huizenmarkt, gevolgd door stijgende huur- en koopprijzen is het lastig om überhaupt een fatsoenlijke kamer te vinden. Heb jij toch een kamer weten te bemachtigen en wil jij jou studentenkamer inrichten? Dan is dit artikel voor jou. 

Tip 1 – Kies ruimtebesparende meubels voor de inrichting van jou studentenkamer

Of je nou een studentenkamer van 10m2, 12m2 of 20m2 hebt, bij een studentenkamer inrichten is het belangrijk om slim om te gaan met de beperkte ruimte die je tot je beschikking hebt. Hierom is het essentieel om gebruik te maken van ruimtebesparende meubels voor de inrichting van jou kleine studentenkamer.

Ruimte besparende meubels

- Flexibel bureau

- Sta bureau

- Flex desk

- Tablet stand

Zwart bureau desk

Tip 2 - Studentenkamer goed indelen

Voor een kleine studentenkamer inrichten moeten de meubels op strategische wijze worden ingedeeld. De minimale meubels die je nodig hebt in jou kleine studentenkamer is een bed, kast en bureau. Het is cruciaal om slim om te gaan met de indeling van het meubilair in je studentenkamer. 

Bureau

Het is belangrijk bij je studentenkamer inrichten dat je je bureau op een goed verlichte plek neerzet. Bij voorkeur licht van buitenaf, maar goede LED verlichting doet ook zijn werk. Dit heeft namelijk te maken met het stofje melatonine (het stofje waar je slaperig van wordt), dit wordt aangemaakt wanneer het donker wordt. Door licht wordt deze aanmaak verminderd, wat jou productiviteit tijdens het studeren bevorderd.

Bed

Het tegenovergestelde geld voor je bed. Zet je bed in de meest donkere hoek van de kamer om zo de melatonine aanmaak en slaap te bevorderen. Hierdoor word jou slaap geoptimaliseerd.

Kast

Je kast kan je op elke willekeurige plek neerzetten, mits je optimaal gebruik maakt van de ruimte die beschikbaar is.

Tip 3 - Een ergonomische ingerichte studentenkamer

Een studentenkamer inrichten op ergonomische wijze heeft voordelen voor zowel je productiviteit als je gezondheid. Maar wat is ergonomisch? Ergonomisch komt uit een wetenschappelijke studie wat te maken heeft met het optimaliseren van de mens en zijn omgeving, in andere woorden het aannemen van de juiste (werk)houding.

Aangezien de gemiddelde student niet de meest gezonde levensstijl heeft is het wellicht interessant om een staand bureau of flex desk aan te schaffen. Hierdoor wordt je bloedsomloop gestimuleerd, waardoor er meer zuurstof naar je lichaam gaat. Dit resulteert in meer energie en hogere productiviteit.

Ergonomische producten

 1. Staand bureau
 2. Tablet stand
 3. Flex desk
 4. Ergonomische muis
 5. Monitor stand
 6. Laptop stand

 

Tip 4 – Een opgeruimde studentenkamer

Deze tip is vanzelfsprekend en heb je thuis hoogstwaarschijnlijk te vaak van je moeder gehoord, maar zal toch even benoemd moeten worden. Ruim je kamer op.

Nadelen rommelige studentenkamer

Een rommelige kamer zorgt voor enorm veel prikkels, naast het feit dat een rommelige studentenkamer onhygiënisch is. Deze prikkels kosten energie en leiden je af. Zorg er daarom voor dat je je kamer en vooral je bureau opruimt zodat jij productief kunt werken.

Hoe zorg je voor een schone studentenkamer?

Maar hoe zorg je ervoor dat jouw studentenkamer schoon blijft? Je studentenkamer inrichten met behulp van gestructureerde systemen is dé oplossing. Zorg ervoor dat je een prullenbak op je kamer hebt, je laptop en schoolboeken op standaardplekken opbergt, je genoeg ruimte hebt voor je kleding, een schoenenrek en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Tip 5 – Kies de juiste prijs kwaliteit verhouding

De meeste studenten moeten geld lenen om rond te komen. Om deze reden willen studenten hun kamer tegen de laagste prijs inrichten. Echter loop je dan het risico dat dit averechts gaat werken. Het is namelijk van belang dat het interieur van je studentenkamer lang mee gaat. Een goedkoop interieur van mindere kwaliteit kan er voor zorgen dat je door beschadigingen alsnog duurder uit bent. Het gezegde "goedkoop is duurkoop" bestaat niet voor niks.

Kies daarom voor producten met een goede prijs/kwaliteit verhouding, dan bespaar je pas echt op meubilair.

Tip 6 - Een passende stijl

Een studentenkamer inrichten in een passende stijl is iets waar menig student niet op let. Om deze reden is het minstens zo belangrijk als alle vorige tips. 

Kies ervoor om jou studentenkamer in de juiste stijl in te richten. Het is belangrijk dat je je thuis voelt in je studentenkamer, een mooie kamer in eenzelfde stijl helpt voor de meeste studenten. Veel verschillende kleurinvloeden of een stijl die door jou als “kil” wordt ervaren resulteert in stress en dit gaat ten koste van je humeur en productiviteit. 

Kies daarom om een zelfde soort aangename stijl, zoals een volledige berkenhout of blank gelakt interieur.

Inrichting studentenkamer hout stijl

Tip 7 - Richt het persoonlijk in

Uit eindelijk gaat het allemaal om één ding, dat jij je er zelf prettig voelt. Komt jouw creatieve geest naar boven bij een rommelig en kleurrijke studentkamer? Kies dan voor een wit bureau met een rood bed en een bos bloemen met alle kleuren van de regenboog.

Samenvatting studentenkamer inrichten

Ga jij jou studentenkamer inrichten, maar weet je nog niet hoe? Lees dan onderstaande samenvatting van dit artikel, Studentenkamer inrichten met deze 7 tips:

 1. Studentenkamer inrichten met ruimte besparende meubels
 2. Deel je studentenkamer strategisch in
 3. Goedkoop is duurkoop
 4. Een opgeruimde studentenkamer
 5. Studentenkamer ergonomisch inrichten
 6. Studentenkamer inrichten in passende stijl
 7. Richt jou studentenkamer persoonlijk in

Meubels voor jou studentenkamer

Hopelijk helpen deze 7 tips jou geholpen. Op onze website staan verschillende producten waarmee jij jou studentenkamer goed kunt inrichten. Onze producten zijn ruimtebesparend, duurzaam en betaalbaar, ideaal voor jou als student. Bekijk onze desk, flex desk, laptop stand, standing desk en nog veel meer.

Over Händig Design

Wij geloven in effectief design zonder poespas en ontwerpen thuiswerkmeubilair dat is afgestemd op flexibel werken. Kantoor-, thuiswerk- en studentenkamer meubelen die je makkelijk in elkaar zet, zonder het gebruik van schroeven, lijm of gereedschap.

Simpel, betaalbaar, en flexibel. Dat is waar Händig voor staat.

Händig Design

 


Ouder bericht Nieuwer bericht


 • Ludo B op

  Super leuk tips.


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd