Picknicken; 7 tips voor de perfecte picknick

blog Händig meubilair picknicken tips

Picknicktafel

Picknicken; 7 tips voor de perfecte picknick. De zomer komt eraan, het begint langzamerhand weer warmer te worden, de bloemen beginnen te bloeien en de vogeltjes zijn hun nestje aan het bouwen. Dit betekent dat je weer lekker kan picknicken in het park. Maar wat heb je allemaal nodig voor de perfecte picknick? Dat staat in dit artikel beschreven met behulp van 7 tips voor de perfecte picknick.

Tip 1 - Lekker eten tijdens het picknicken

Picknicken wordt omschreven als het eten van een maaltijd in de buitenlucht. Over het algemeen wordt picknicken in de zomer gedaan op het strand of in een parkje. Hierbij is het van belang dat je je maaltijd goed voorbereid. Maar wat is nou lekker tijdens het picknicken?

Hartig

Over het algemeen wordt er voornamelijk hartig gegeten tijdens het picknicken, denk bijvoorbeeld aan een wrap kippesto, broodje carpaccio, salade, clubsandwich of knakworstjes in bladerdeeg.

Zoet

Naast de hartige hapjes is het ook lekker om er iets zoets bij te hebben tijdens het picknicken. Het maken van een fruitsalade met zomers fruit als aardbeien, druiven en blauwe bessen is een goede keuze. Ben je niet zo van het fruit, dan is een groente spies een goede optie. Mocht dit allemaal te gezond zijn, dan is een cupcake of taart een goed alternatief.

Tip 2– Picknicken met lekker drinken

In de inleiding is al uitgelicht dat picknicken het meest geschikt is in de zomer. Om deze reden is het belangrijk dat je goed hydrateert.

Zoete picknick dranken

Voor het picknicken zijn vele zoete dranken lekker. Je kan kiezen voor frisdrank, milkshake, ranja, drinkyoghurt, maar over het algemeen is een smoothie of sap een lekker alternatief voor bij de maaltijd.

Warme picknick dranken

Ben je nou een echte koffie of thee liefhebber. Zorg er dan voor dat je een thermoskan meeneemt zodat je kan picknicken onder het genot van een warm kopje thee of koffie.

Alcoholische dranken

Is het vrijdag middag en heb je zin in iets sterkers? Kies dan voor een lekkere alcoholische zomerdrank zoals rosé of desperado’s. Voor de crisis in 2020 zou een koude Corona met een stukje limoen ook opgenomen worden in dit lijstje, maar dit klinkt tegenwoordig minder smakelijk.

Rosé picknick

Tip 3 - Een fijne picknick tafel

Ook niet onbelangrijk tijdens een picknick, is de picknick tafel. Naast het feit dat het onhandig eten is zonder tafeltje gaat je glas zonder twijfel een keer omvallen op een onstabiele ondergrond.

Flexibele picknick tafel

Aangezien je geen zin hebt om een hele tafel mee te sjouwen is het kiezen voor een inklapbaar of flexibel tafeltje verstandig. Er zijn veel verschillende opties de markt, maar onze Picnic Desk blinkt wel uit in flexibiliteit en uiterlijk.

Picknicktafel

Tip 4 - Een picknickkleed en stoeltjes

Naast een goede picknick tafel is het ook handig om een kleed en meubels mee te nemen. Je zit het liefst niet op het gras tussen het zand en de insecten. Neem daarom een kleed mee, dit is wel zo hygiënisch voor jou en je eten en drinken.

Picknicken met stoelen

Ben je van plan op de grond te gaan zitten dan mag je deze alinea overslaan. Mocht je graag picknick stoeltjes willen, kies dan voor flexibele stoeltjes. Je kunt hierbij denken aan inklapbare camping stoeltjes of aan houten krukjes die gemakkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen zijn.

Tip 5 - Alle benodigdheden qua bestek, koelbox etc.

Dit is een tip die ondanks het vermelden vaak alsnog verkeerd wordt opgevolgd. Het zal je niet voor de eerste keer gebeuren dat je je picknickmand opent en je iets bent vergeten, van de bekers, tot je zonnebril. Ontzettend onhandig, zorg er daarom voor dat je niks vergeet op het moment dat je je huis verlaat.

Hier is een lijst met picknick benodigdheden

 • Koelbox
 • Bestek
 • Bordjes
 • Box
 • Glas/bekers
 • Thermoskan
 • Eten
 • Drinken
 • Picknicktafel
 • Kleed
 • Krukje
 • Zonnebril

Tip 6 - Kies een leuke plek

Het succes van een picknick is erg afhankelijk van de locatie. Kies daarom een mooie plek voor het picknicken. Zoek een mooi parkje op, of rij naar de kust om daar te genieten van je maaltijd in het zand. Het Vondelpark in Amsterdam is heerlijk in de zomer, maar mocht je niet van de drukte houden, dan kan je er altijd voor kiezen om op een grasveldje in de buurt te gaan picknicken.

Picknicken op strand

Tip 7 - Leuk gezelschap

De laatste tip is vanzelfsprekend, maar daarom niet onbelangrijk. Kies een leuk gezelschap om mee te gaan picknicken. Dit is de grootste succesfactor voor een leuke picknick.

Samenvatting picknicken; 7 tips voor de perfecte picknick

 1. Lekker eten tijdens het picknicken
 2. Picknicken met lekker drinken
 3. Een fijne picknicktafel
 4. Een picknick kleed en stoeltjes
 5. Alle benodigdheden qua bestek, koelbox etc.
 6. Een leuke plek
 7. Leuk gezelschap

Meubels voor de perfecte picknick

Wij bieden verschillende meubels aan voor de perfecte picknick. Het meest populaire meubel onder onze klanten is de Picnic Desk. Een ontzettend mooie picknick tafel van hout. De houtsoort is berken multiplex onbehandeld. Verder kan je je picknickset aanvullen met onze makkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen Seat.

Over Händig Design

Wij geloven in effectief design zonder poespas en ontwerpen thuiswerkmeubilair dat is afgestemd op flexibel werken. Kantoor-, thuiswerk- en studentenkamer meubelen die je makkelijk in elkaar zet, zonder het gebruik van schroeven, lijm of gereedschap.

Simpel, betaalbaar, en flexibel. Dat is waar Händig voor staat.

Händig Design


Article précédent Article suivant


Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être affichés