Scandinavische meubels

Scandinavische woonstijl: wat is het?

Scandinavische woonstijl is een stijl die te herkennen is aan de zachte, minimalistische en warme uitstraling. In deze stijl vormen de natuurlijk houtkleuren en structuur de basis van een Scandinavische woonstijl. De combinatie van de simplistische uitstraling en de natuurlijke houtkleuren maken zorgen ervoor dat jij je thuis voelt. 

Scandinavische woonstijl

Oorsprong Scandinavische woonstijl

Om te weten wat de oorsprong is van de Scandinavische woonstijl zullen we eerst moeten kijken naar de geografische oorsprong. Het gebied, Scandinavië is een verzamelnaam voor de landen Noorwegen, Zweden en Denemarken. 

Hoe de Scandinavische woonstijl is ontstaan

De reden dat de Scandinavische woonstijl vooral lichte kleuren bevat komt doordat er in Scandinavische landen gebrek is aan licht. Met name de lange donkere winters geven reden voor de lichte interieurkeuze, deze stijl met lichte (hout) kleuren zorgt ervoor dat het in huis helderder is. 

Een andere reden is dat de industrialisatie van Scandinavische landen pas laat op gang kwam en dat de Scandinavische landen ten opzichte van de rest van Europa vrij geïsoleerd liggen. Hierdoor werden ze gedwongen interieurs te maken met behulp van traditioneel vakmanschap en de materialen te gebruiken die beschikbaar was. 

Internationaal succes

In de jaren 50 is de term Scandinavische woonstijl ontwikkeld. Deze Scandinavische woonstijl heeft internationaal bekendheid gekregen door verschillende tentoonstellingen in Amerika en Canada. 

Scandinavische meubels

Zoals in de inleiding al is verteld bestaat de Scandinavische woonstijl uit minimalistische lichte ontwerpen met gebruik van natuurlijke houtsoorten. Deze Scandinavische woonstijl zie je terug in de Scandinavische meubels

Scandinavische woonstijl: natuurlijke houtsoorten

Onderstaand ziet u een bureau in Scandinavische woonstijl met gebruik van een natuurlijke houtsoort: berkenmultiplex. Dit meubel is van Händig Design. 

Scandinavische woonstijl

Scandinavische woonstijl: lichte kleuren

Hieronder ziet u een Scandinavische woonstijl met gebruik van lichte kleuren. 

Scandinavische woonstijl meubels

Scandinavische meubels: minimalistische ontwerp

Onderstaand ziet u een staand bureau in Scandinavische woonstijl met gebruik van een minimalistisch ontwerp. Dit meubel is van Händig Design

Scandinavische woonstijl meubel

Meer Scandinavische meubels

Benieuwd welke meubels in Scandinavische woonstijl Händig Design nog meer heeft? Klik dan hier.